background
home
Wilfried Tanghe shiatsu
Wilfried Tanghe
newsletter

Mijn lichaamswerk bestaat uit een combinatie van o.a. shiatsu, structurele correcties, cranio-sacraal, facia, taping, correctieoefeningen. Deze sessies worden uitgevoerd zonder olie op de, bij voorkeur lichte comfortabele, kleding. Duur van een sessie ongeveer 1u.

 Erkend Shiatsu therapeut en leraar Belgische Shiatsu Federatie.
Postgraduate opleidingen in o.a. structurele manipulaties, cranio sacraal, facia therapie, correctieve oefeningen, taping/meridiaantaping, Easytape, central channel/centraal kanaal, paardenshiatsu.

Woorje uitleg:

Shiatsu:  Bij deze massagetechniek stimuleren we de zelfgenezende kracht van het lichaam door o.a. druk uit te oefenen op bepaalde punten op de huid. Door deze punten te manipuleren wordt de natuurlijke energiestroom " Ki " (Chi, Prana, …) naar bepaalde organen bevorderd en ontstaat er een beter evenwicht, waardoor klachten verminderen of verdwijnen.

Structurele correcties:
We trachten de beenderstructuur van het lichaam terug in z'n natuurlijke positie te brengen. Door zachte manipulaties uit te voeren zal het lichaam 'zelf' de meest natuurlijke positie trachten aan te nemen.
Als extra ondersteuning adviseer ik je graag in corrigerende oefeningen welke werken naar jou specifieke blokkade en/of aan te sterken gebied.

Cranio Sacraal & Central Channel:
Cranio sacraal therapie en "Zuivering van het Centraal Kanaal" (Central Channel) helpt het lichaam te bevrijden uit z'n staat van compressie. Dit resulteerd is een harmonisering van het hersenvocht en een betere bewegingsgolf tussen achterhoofdsbeen en sacrum.

Facia:
Facia (bindweefsel) therapie is een hele zachte diep werkende behandelingsvorm

Taping:
T
aping kan op een specifiek te corrigeren gewricht of een meridiaan. De langdurigere ondersteuning van de tape (enkele dagen i.p.v. enkel tijdens de behandeling) zorgt voor een hele mooie aanvulling op de uitgevoerde correcties. Ik pas taping toe gewrichtscorrigerend, pijn reducerend of ter bevordering van meridiaan doorstroming.
 

Als erkend Shiatsu therapeut en -leraar bij de Belgische Shiatsu Federatie heb ik een eigen praktijk in België, Antwerpen en in Nederland, Alkmaar. 

newsletter